◊ Fjäderlampa...

Nu kommer ett inlägg efter en lååång väntan, igen.. Ja jag vet, jag är inge vidare på det här med att blogga, haha. 

Så vad har jag sysslat med då, eftersom inget inlägg skrivits. Jo, jag målar, målar och målar hela tiden här hemma under vardagarna och det känns verkligen som att det tar en evighet och aldrig tar slut!
Eftersom värmen inte riktigt har kommit så kommer jag inte kunna göra det sista på fönstren(insidan av dom) förrän närmare sommarn, men jag håller just nu på med dörrarna till "salongen" och toaletten. Sedan ska jag ta taklisterna och fönstren i vardagsrummet och "salongen", men jag tror att jag kommer att lägga ett ytterliggare lager på alla fönster och dörrlister innan jag kan säga att det är helt klart. 
Jag har också gjort en del förändringar i köket som ni kommer få se på före och efter bilderna. Men hur jobbigt och tråkigt det är med att måla så blir jag bara mer och mer nöjd för varje dag att jag faktiskt gör detta! Och jag kan inget annat än säga att jag längtar sååå enormt tills detta är klart.
 
Men nu tänkte jag bjuda på en liten sneakpeak och på min hemmagjorda fjäderlampa, där ni också kan se vart på fönstret jag inte kan måla förrän mot sommarn. Och ni kan också skymta varför jag behöver måla på ytterliggare ett lager.
 
 
◊ Vardag | | 2 kommentarer |

◊ en unik idé..

Känns som om jag måste inleda detta inlägg med något positivt och därför tänkte jag börja med och säga att; äntligen, efter mer än ett halvårs försök så har jag kommit in på nagelutbildningen! Jag ska följa min magkänsla och min dröm, och just nu känns det här som rätt beslut för mig!

För övrigt känns det som om det händer så himla mycket just nu i mitt liv, svårt att förklara riktigt vad som pågår inne i min skalle, men många tankar om framtiden.

Så vad har hänt sen sist? Jo, jag målar hit och dit i lägenheten, känns som om det är långt ifrån klart men färgen är nästan slut så jag står still lite just nu, men snart, snart så är allt klart! Sen fortsätter projektet med golvläggning! 

För övrigt har jag fått en idé, som är annorlunda och lite unik skulle jag säga. Jag kan inte förklara riktigt, men och andra sidan vill jag ha det lite hemligt ett tag till! 
Men jag vill ändå skapa en nyfikenhet hos er, så här får ni en hint;
◊ Olika teman! 

Och en massa av det här;
◊ Konst
◊ Henna
◊ Färg
◊ Svartvitt
◊ Tatuering
◊ Smink
◊ Naglar

Och som en sista hint så kommer det toppas med;
◊ Huvud
◊ Händer
◊ Kroppsdelar
 
Allt det här ska jag blanda ihop och göra ett litet projekt av! Så nu kan ni få klura och fundera om ni kan lista ut vad det här kan bli!

För mig personligen, kommer detta bli en riktig utmaning, för jag har aldrig gjort vissa saker i det här och det kommer förmodligen vara en riktig utmaning i mitt kreativa jag, men jag gillar den här idéen så mycket att jag vill verkligen prova och utveckla den, och min största rädsla är att jag inte klarar av det eller att andra inte ska inspireras eller uppskatta den som jag tänkt.
◊ Vardag | | 2 kommentarer |

◊ 85% ego...

Idag kommer jag skriva ett inlägg om en sak som verkligen skrämmer mig, inte bara för att jag är en tjej eller för att jag bor i det här landet. Utan för att folk fokuserar mer på sitt ego och sin egna rädsla istället för att hjälpa andra som faktiskt behöver just det, hjälp. 

Av slumpen hittade jag en youtubekanal då två killar spelar in hur svenska befolkningen reagerar i situationer som de borde ingripa. Men ett klipp som jag såg berörde mig lite extra, och anledningen till att den berörde mig lite mer var pga att så lite ingriper och hjälper när någon blir utsatt för brott. Att endast 15% vågar ingripa och faktiskt hjälpa den utsatta personen eller ringa efter polis, är fruktansvärt.. det är så fruktansvärt att så lite människor vågar göra det rätta när de ser något hemskt och fel hända dom framför näsan.

Det klippet som jag syftar på var såklart om våldtäkt, i klippet hade de gjort som att de satt i en bil och gjorde högljudda ljud där man hör en kvinna skrika efter hjälp och slog på dörrarna mm. de hade täckt för rutorna så att man inte skulle se in, men tydligt så att man skulle kunna veta vart ljudet kom ifrån och inspelningen var kvällstid.
Att folk har mage till att stanna, lyssna och höra någon skrika desperat efter hjälp och sedan bara fortsätta gå utan att ingripa, 85% gjorde just detta. Frågan är varför? 
Är man rädd att man själv ska råka illa ut? 
Tycker man att de inte har med saken att göra?

Jag skulle aldrig någonsin kunna ha mage att bara gå förbi och låtsas som att jag inte hört eller sett, som om att ingenting har hänt. Men jag skulle kanske inte heller våga gå fram om jag var helt ensam och ingripa om personerna fanns i en bil eller om de var ett gäng. Men jag skulle se till att hjälp kom på platsen och jag skulle göra allt jag själv kunnat.
 
En sånhär grej ska inte få hända, oavsett vart i världen man befinner sig. Oavsett vilket kön, ålder, hudfärg, ursprung, klädstil.. Oavsett vem!! 
Det som får mig mest förbannad är att det ska vara så svårt för folk att slå in tre siffror på telefonen och fixa hjälp!? Ingen kan kräva att man ska utsätta sig själv för fara, men man kan fortfarande ingripa genom att ringa efter hjälp istället för att låtsas som ingenting och gå hem och käka popcorn med familjen. 
Största frågan i det här är; är sverige för fega eller är dom bara egoister?
 
Vill tillägga att självklart vore det bästa om man slapp ingripa pga att sånt här borde inte existerade, att folk inte tog förgivet att de hade rätten att bestämma över någon annans kropp eller förgripa sig mot någon annans vilja. Men tyvärr lever vi i den världen, och då tycker jag det är ännu värre med dom som ignorerar när det faktiskt hände.
 
Ledsen för ett negativt inlägg, men jag måste få ur mig detta, för det är inte acceptabelt och det är inte okej att bara gå förbi! 
 
◊ Vardag | | 3 kommentarer |
Upp