◊ Utbildning...

För mig tar julen slut då julafton är över och då börjar jag bara tänka på att vi snart går in mot ett nytt år. Ett nytt år med nya tag och nya kapitel, för min del så börjar jag fundera på utbildning, då ett fast jobb är svårt att få och verkar bara bli svårare och svårare för varje dag. Det är ett kaos i huvudet och även en frustration att inte veta när "jobb-situationen" ska släppa inuti min bröstkorg.

Jag önska jag bara visste att jag inte behövde oroa mig varje dag, år ut och år in om att jag måste ha ett fast eller iallafall ett säkert jobb. Numera går man bara och funderar och oroar sig att man inte har en "säker" inkomst hela tiden, och på tal om det att ständigt måste hålla på och böka sig fram och tillbaka med arbetsförmedlingen. Jag önska bara man fick känna sig fri och kan åka och göra saker utan att fundera på att arbetsförmedlingen kan säga nej eller att man inte får in pengar för att man inte är förtjänt riktiga betalda semesterdagar på jobbet. Så är livet utan ett fast jobb. Man får bara gilla läget helt enkelt men det är en frustration att alltid behöva tänka på sånt. 

För att lösa situationen så kollar jag på utbildningar och funderat fram och tillbaka på vad jag vill jobba med. Jag älskar verkligen att göra naglar på folk och den utbildningen vill jag verkligen gå, men det är en tuff bransch och man måste förmodligen räkna med att jobba med något mer för att få det att rulla på. Tankarna börjar snurra på make up artist eller frisör, kanske fransstylist. Men det är för att kunna kombinera med naglar. Men jag vet inte alls, känner mig helt helt vilsen då jag tittar på utbildningar. Så mycket och det är pengar också, om de inte vore för pengarna skulle jag inte tvekat alls.


◊ Vardag | | 2 kommentarer |

◊ Enklare julnaglar..

Antons brorsdotter Johanna har alltid varit så fascinerad av mina naglar och vill alltid att jag ska måla hennes med nagellack. 

För någon vecka sedan så ringde hon och frågade om jag kunde måla hennes naglar till jul och hon hade köpt löstippar som hon ville limma fast så hon kunde ha lite längd nu i ju(vill tillägga att hennes föräldrar hade godkänt detta).

Men självklart ville jag hjälpa henne att få julfina naglar, så jag limmade fast tipparna och kortade ned dom så hon fick dom strax innan fingertoppen. Sedan målade jag med akrylfärg och nagellack för att få till denna design. Så jag har bara använt vanlig akrylfärg och nagellack och löstippar till denna design!  
◊ Naglar, ◊ Vardag | | 2 kommentarer |

◊ Röda julnaglar...

Jag har verkligen inte hunnit med mig, var två veckor sedan jag gjorde julröda naglar på Mona och ändå har jag inte lyckats få upp bilder på dom. Men nu ska ni få se innan det börjar ramla in nyårsnaglar istället för julnaglar.
 
Och som vanligt vill jag alltid kommentera lite och skriva lite om naglarna innan ni får titta på resultatet.
 
Jag hade valt ut ett mörkare rött glitter till hennes juldesign, men vi var lite oeniga om vilken färg det röda glittret hade, hon sa att det var koppar, jag sa att de va mörkrött, haha. Hon hade tänkt sig att glittret skulle vara riktigt riktigt rött och tyvärr så hade jag inte det, så blev det såklart inte som hon hade tänkt sig och eftersom hon ska bära naglarna så självklart löste jag det på bästa sätt så att hon skulle få sina röda julnaglar! Blev tyvärr inte glitter som jag hade tänkt till denna design men vi var iallafall överens om att de blev riktigt julröda i slutändan och hon gick därifrån nöjd. Och självklart är snöflingorna handmålade!
 
Vi upptäckte också då jag tog bort den gamla designen att Mona har råkat ut för nagellossning på ena lillfingret, det är då nageln släpper ifrån själva "köttet", haha låter lite mystigt men lättast att förklara det så för er. Oftast orsakas det av att man själv har varit och pillat/grävt under nageln eller ibland kan de vara så enkelt att man kanske har skadad sig så att det blivit så. Eftersom förra designen hade heltäckande färg på lillfingret så syntes inte detta förrän jag tog bort materialet, annars hade man kunnat "förhindra" att nagellossningen blivit så pass som det var. För att åtgärda en nagellossning ska materialet avlägsnas och nagelolja är något jag rekommenderar starkt till dessa fall(nagelolja är ju magi och gör mycket under)!
Vi tog alltså bort materialet, och sedan la jag ett tunnare lager med genomskinlig gele endast för att hennes egen nagel inte skulle fastna i något. Sedan målade vi den med vitt nagellack(mitt röda nagellack var på tok för ljust jämfört med resten av designen) och det var mest bara tillfälligt och så att hon kan ta bort nagellacket och hålla koll så att släppet inte blir större. Träffade Mona efter att det hade gått en och en halv vecka och det har blivit stor skillnad och ser ut att gå åt rätt håll!
 
Tänkte mest förklara varför hon hade en vit nageln men blev mer text och förklaring på vad nagellossning är, hur man löser det och vad det orsakas av, hehe. Men nu ska ni få se resultatet! Så vad tycker ni? Juliga nog?
 

 
 
Min nagelinsta; @glamorousfingers 
◊ Naglar, ◊ Vardag | | 2 kommentarer |
Upp