◊ Utbildning...

För mig tar julen slut då julafton är över och då börjar jag bara tänka på att vi snart går in mot ett nytt år. Ett nytt år med nya tag och nya kapitel, för min del så börjar jag fundera på utbildning, då ett fast jobb är svårt att få och verkar bara bli svårare och svårare för varje dag. Det är ett kaos i huvudet och även en frustration att inte veta när "jobb-situationen" ska släppa inuti min bröstkorg.

Jag önska jag bara visste att jag inte behövde oroa mig varje dag, år ut och år in om att jag måste ha ett fast eller iallafall ett säkert jobb. Numera går man bara och funderar och oroar sig att man inte har en "säker" inkomst hela tiden, och på tal om det att ständigt måste hålla på och böka sig fram och tillbaka med arbetsförmedlingen. Jag önska bara man fick känna sig fri och kan åka och göra saker utan att fundera på att arbetsförmedlingen kan säga nej eller att man inte får in pengar för att man inte är förtjänt riktiga betalda semesterdagar på jobbet. Så är livet utan ett fast jobb. Man får bara gilla läget helt enkelt men det är en frustration att alltid behöva tänka på sånt. 

För att lösa situationen så kollar jag på utbildningar och funderat fram och tillbaka på vad jag vill jobba med. Jag älskar verkligen att göra naglar på folk och den utbildningen vill jag verkligen gå, men det är en tuff bransch och man måste förmodligen räkna med att jobba med något mer för att få det att rulla på. Tankarna börjar snurra på make up artist eller frisör, kanske fransstylist. Men det är för att kunna kombinera med naglar. Men jag vet inte alls, känner mig helt helt vilsen då jag tittar på utbildningar. Så mycket och det är pengar också, om de inte vore för pengarna skulle jag inte tvekat alls.


◊ Vardag | | 2 kommentarer |
Upp