First time in the mountains, Bear Empire.

Det ringde i älsklingens telefon och i nästa sekund var det bestämt att vi skulle åka till fjällen inom några månader. Flera gånger frågade jag mig själv varför jag egentligen skulle med då jag inte kunde åka något annat än pulka!? Men jag följde med eftersom det lät super kul att bara få åka dit, och ännu roligare eftersom jag aldrig vart i fjällen tidigare.

Det var dags att åka, så söndagen den 13:e mars klockan 8.00 på morgonen klev vi upp för att möta upp älsklingens familj som vi skulle åka med. Vi skyndade oss att fixa och trixa med de sista sakerna som skulle packas och satte oss i bilen och for iväg! Vi mötte upp de andra och sedan drog vi iväg i fyra bilar emot Vemdalen!

I våran bil satt Peter och lilla Amanda i baksätet, vi pratade hela vägen och lyssnade på musik och njöt av de underbart fina vädret ute. Solen sken och inget moln på himmelen. Efter några timmar så var vi framme i Ånge och skulle gå in för och äta lite lunch. Det blev hamburgare och pommes stripes fast jag åt bara stripesen av Anton för de var så himla mycket och jag är inte någon lunch människa. Sedan satte vi oss i bilarna och fortsatte frammåt! 

Efter några timmar så var vi äntligen framme i Björnriket och det var dags att hämta ut nyckeln, tyvärr var de inte klara med städningen i stugan så vi fick vänta i ca 2-3 timmar på hotellet. Barnen hittade en lekborg som de var och lekte i medans vi andra var och kollade i Skid shoppen vad det fanns för roligheter där. Tiden gick ganska fort ändå medans vi väntade på att få våran nyckel till stugan vi hyrt.

Då vi äntligen fick nyckeln så gick vi tillbaka till bilarna och åkte på en rad, Janne(Antons far) körde första bilen och vi följde efter och vi åkte upp på en infart till en stuga och alla följde efter sedan fick vi vända allihopa för det var fel stuga, trodde han. Sedan åkte vi ned och for upp på samma infart och vi började skratta i bilen och undrade vad han höll på med, han hade sagt precis innan att han visste precis vart stugan låg och sedan snurrade vi runt ett varv allihopa och tillbaka på den första infarten där det var. Vi klev ut ur bilen och vandrade upp för uppfarten till stugan. OJ OJ OJ! Vilken stuga! Det var världens lyx stuga, helt otrolig! Den var så fräsch och snygg inuti så man höll på och tappa hakan! Det var tre rum med dubbelsäng, och tre rum med våningssäng. Älsklingen och jag fick ett rum med dubbelsäng, de som hade barnen med sig fick våningssängarna.
Vi hade sådan otrolig tur med vädret, solen sken alla dagarna! De kallaste vi hade var -15 C.
Första dagen då vi hade kommit till stugan så tog vi det bara lugnt packade upp grejerna och gjorde oss hemma. Annelie och Anders gjorde maten första dagen, otroligt gott! Kycklig med ris och en otroligt god sås!
Andra dagen så begav vi oss ut i det härliga vädret och åkte lite pulka med barnen, på kvällen då barnen somna så satte vi allihopa och pratade vid soffan och tittade lite på tvn. Andra dagen så gjorde vi i princip samma sak.Tredje dagen så hyrde älsklingen skidor, vi bestämde att han skulle hyra två dagar och jag en eftersom jag aldrig hade åkt och de var ett år sedan älsklingen åkte sist så kunde han få åka av sig lite tills han skulle få göra den svåra uppgiften att lära mig. Efter frukosten gjorde vi iordning oss och for och hyrde skidorna hans, sedan så for vi ned till barnbacken, för att Max och Victor skulle få lära sig att åka skidor. Anton hjälpte Max och Anders hjälpte Victor. Upp för knappliften och sedan skulle de få åka ned för den lilla backen. De var så duktiga både Max och Victor. Jag, Sandra, Magda, Annelie och Rickard stod och hejjade på små killarna som åkte skidor medans så satt lilla söta Wincent i Pulkan med solbrillorna och såg hel cool ut.
Sedan då grabbarna inte orkade mer så for Annelie, Anders, Janne, Mona och Älsklingen längst upp på toppen och åkte lite skidor. Medans så tog jag, Magda, Rickard, Max, Victor, Sandra och lille Wincent  och gick in i värmestugan och köpte lite fika och satte oss utomhus i solen på fällarna. Sedan åkte barnen lite pulka, sedan var det dags och gå till stugan på lunch, efter lunchen satte vi oss vid verandan och njöt av solen, barnen satt vid borden och ritade i deras ritblock. Måste också säga att middagen som Janne och Mona gjorde var otroligt god den med! Förstår inte hur alla kunde laga sådan god mat alla dagarna! Innan de stängde i skidshoppen så var vi också och hyrde mina skidor på kvällen, men de blev inge åkande på kvällspasset.

Dag fyra var det dags för mig att åka skidor för första gången i hela mitt liv. Lite skrajj var jag, men mest för att alla hade berättat olika historier om hur de ramlat och slagit sig eller hur ont de hade dagen efter osv. Men jag var envis ändå och tänkte lite blåmärken skadar inte mig, jag ska banne mig stå på ett par skidor innan jag åkt hem. Det var något som var bestämt bara i mitt huvud!
Det var dags, pjäxorna satte på benen och skidorna satte fast på fötterna. Älsklingen försökte lära mig första delen, att ploga! Jag försökte men lyckades inte bra på mitt första försök, jag fick upp världens fart och for tvärsöver hela skidbacken emot skogen. Jag skratta och skrek på sammagång, mestadels rädd att köra in i något stackars barn. Hade ingen tanke om att jag kunde råka åka in ett träd eller något. Älsklingen skrek och skrek "lägg dig ned". Jag slängde mig åt höger sida. Han åkte fram med världens fart och tänkte precis fråga hur de gick. Jag låg och skratta så att tårarna sprutade. Det var störtskul! 
Steg två; Han insåg ju ganska snabbt att detta inte gick som han planerat, han fick göra som man gör man småbarnen, jag stod mellan hans ben och fick lära mig steg ett med hjälp av honom. Han såg till så att vi inte fick upp någon fart, medans jag skulle lära mig att ploga. Efter ett tag börja jag få lite koll på de dära med att ploga.
Då var det dags för Steg Tre; Nu skulle jag lära mig att svänga, jag visste att de var något med att lägga tyngden på ena skidan, dalskidan eller vad de hade pratat om de andra dagarna. Men jag fattade inte riktigt förns efter ett tag. Då jag lyckades svänga så började ena skidan svaja över den andra så att jag höll på och fara fram på näsan, men efter ett tag så fick jag koll på det med.

Efter hela fyra åk med älsklingen drog vi upp på toppen och jag skulle försöka åka alldeles själv på egen hand utan att han stannade upp farten. Viktigt var också att komma ihåg, fick jag inte stopp skulle jag lägga mig åt sidan! Jag tänkte mig inte riktigt för men jag drog ut i backen, jag kunde helt plötsligt svänga åt båda hållen, jag hade förstått mig på hur man ploga, och nu var j
ag redo för att åka skidor! Det enda problemen jag hade var att ta mig framåt då de va platt yta eller att ta mig ifrån liften för jag åkte bara baklänges varje gång.
Jag lärde mig snabbt tyckte jag för jag trodde det skulle ta hela dagen. Vi åkte till stugan för lunch och jag tog mig ned även om jag ramla några antal gånger så var de bara några jätteblåmärken jag fick dagen efter men de var inga problem.


Efter lunch skulle vi åka mer och vi hade bestämt oss för att sätta oss i backen och dricka en cider eller en öl. Jag ramlade ytterliggare några gånger men inge farliga fall, eller ja, inte i början. 
Vi åkte till backen, älsklingen var bakom mig beredd ifall jag skulle ramla att stanna och hjälpa mig upp, jag följde efter Janne och Magda som åkte före mig. Men vips så fick jag upp farten för mycket, jag gjorde allt för att bromsa och hann inte slänga mig åt sidan men lyckades iaf ta mig ifrån mitten av backen så att jag inte var ivägen för någon. BOM KRASCH! Jag flög rakt på snoken. Enligt älsklingen var det som taget ur en film, man såg riktigt hur huvudet slog i backen. Jag satte mig upp och tänkte bara; F** näsblod! 
Älsklingen stannade upp bredvid mig och hann inte ens fråga hur de gick förns jag vred upp huvudet och sa; "Blöder jag?". Han började små skratta åt mig för jag lät säkert lite ynklig men jag var mest förvånad. Men han svarade nej. 
Medans vi sitter och pratar så känner jag hur hela munnen börja svälla på mig, snygg fläskläpp jag hade och då vi skulle bege oss ner till de andra så började de blöda i näsan, så han stoppade upp en tuss och jag var precis påväg upp på skidorna igen. Då började de rinna ur andra näshålet. Jag började skratta
åt mina tussar som jag hade i näsan och frågade honom om jag kunde få en hjärnskakning av de där och han skratta lite åt mig och frågade om jag mådde illa och var yr. Jag svarade snabbt "Nej" och sa; Jag vill åka mer skidor nu!


Vi åkte också lite skidor på kvällen för de va kvällsöppet den dagen, lite feg blev jag efter att jag ramlat, men jag var mest rädd att slå på samma ställe eftersom jag ville ju inte att de skulle bli värre.


Att åka till fjällen i Björnriket med älsklingens familj var riktigt riktigt kul! Även om jag ramlade och slog snoken så hade jag riktigt kul och jag tänker definitivt åka mer skidor nu då jag väl lärt mig lite om hur man åker. Kommer förmodligen också slå mig hårt flera gånger. Men nu vill jag ha mina alldeles egna skidor, förhoppningsvis hittar vi ett par på rean, hihi!
◊ Äventyr | | Kommentera |
Upp